Kókuszos keksztekercs


Hozzávalók 1 rúdhoz:

350 gr darált keksz
100 gr porcukor
2 ek kakaó
200 ml tej
1 ek rum aroma

Hozzávalók a krémtöltelékhez:

150 gr margarin
100 gr porcukor
1 cs. vaniliás cukor
50 gr kókuszreszelék

Hozzávalók a tetejére:

1 ek rumaroma
50 gr kókuszreszelék

Elkészítési idő: 15 perc + hűtési idő

1. A rúd hozzávalóit egy arra alkalmas tálba összegyúrom, majd beteszem a hűtőbe.

2. A margarint megolvasztom, majd habosra verem a porcukorral, a vaniliás cukorral és az 50 gr kókuszreszelékkel.

3. A tésztát kiveszem a hűtőből, majd frissen tartó fóliával letakart nyújtódeszkán négyzet alakúra nyújtom, kb. fél újnyi vastagra.

4. A tésztára rákenem egyenletesen eldolgozva a krémtölteléket.

5. Felcsavarom a tésztát: először elválasztom a fóliától a tészta felém eső részét és behajtom óvatosan krém fölé, majd a fólia segítségével hengergetem tovább, egészen addig, ameddig alul össze nem zár a tekercs. Ezután a fóliát a tekercs két végén összenyomom.

6. 1 órára beteszem a hűtőbe a tekercset, majd kiveszem, óvatosan széthajtom a fóliát. A henger tetejét megkenem 1 ek rum aromával, majd rászórom az 50 gr kókuszreszeléket, és visszazárom a fóliát.

Pár óra további hűtés után tálalható. Jó étvágyat!



Megjegyzések