Hozzávalók 1 rúdhoz:
350 gr darált keksz
100 gr porcukor
2 ek kakaó
200 ml tej
1 ek rum aroma
Hozzávalók a krémtöltelékhez:
150 gr margarin
100 gr porcukor
1 cs. vaniliás cukor
50 gr kókuszreszelék
Hozzávalók a tetejére:
1 ek rumaroma
50 gr kókuszreszelék
Elkészítési idő: 15 perc + hűtési idő
1. A rúd hozzávalóit egy arra alkalmas tálba összegyúrom, majd beteszem a hűtőbe.
2. A margarint megolvasztom, majd habosra verem a porcukorral, a vaniliás cukorral és az 50 gr kókuszreszelékkel.
3. A tésztát kiveszem a hűtőből, majd frissen tartó fóliával letakart nyújtódeszkán négyzet alakúra nyújtom, kb. fél újnyi vastagra.
4. A tésztára rákenem egyenletesen eldolgozva a krémtölteléket.
5. Felcsavarom a tésztát: először elválasztom a fóliától a tészta felém eső részét és behajtom óvatosan krém fölé, majd a fólia segítségével hengergetem tovább, egészen addig, ameddig alul össze nem zár a tekercs. Ezután a fóliát a tekercs két végén összenyomom.
6. 1 órára beteszem a hűtőbe a tekercset, majd kiveszem, óvatosan széthajtom a fóliát. A henger tetejét megkenem 1 ek rum aromával, majd rászórom az 50 gr kókuszreszeléket, és visszazárom a fóliát.
Pár óra további hűtés után tálalható. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése