Serpenyős csirkecomb serpenyőben sült krumpis hagymás paprikás körettel


 Hozzávalók 3 személyre:

3 db csirkecomb (alsó és felső egyben)
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db piros kápia paprika (kb. 80 gr)
6-7 db krumpli
50 gr vaj
2-2 kk só
1 kk kakukkfű
1 kk bors
1 kk szerecsendió
1 kk lestyán
1-1 ek olívaolaj

Elkészítési idő: 90 perc

1. A csirkecombokat egy lábasban, közepes lángon vízben félpuhára főzöm (kb. 25-30 perc). 

2 Amíg főnek a combok, addig elkészítem a köretet. 2-3 mm-es karikára szelem a burgonyát, a hagymát, felszelem a fokhagymát, elnegyedelm a kápiapaprikát.

3. Az összes zöldséget nagy méretű, tetővel is rendelkező serpenyőbe teszem (én 32 cm-es serpenyőt használtam, ehhez 32 cm-es pizzasütő lapot használtam fedőként), kis olívaolajat adok hozzá. Megsózom (2 kk só) és megszórom lestyánnal, majd többször átkeverve fedő alatt puhára sütöm, végül kiveszem a serpenyőből.

4. A vajat három részre osztom, majd a csirkecombok börkéje alát teszem, és egyenletesen elnyomkodom. 

5. A combok mind két oldalát megsózom és befűszerezem, egyedül csak a lestyánt nem használom.

6. Az imént használt serpenyőbe bőrrel lefelé beleteszem őket, majd lassú lángon, olívaolajon 10 percig a bőrével lefelé fedő alatt sütöm, majd megfordítom és újabb 10 percig fedő alatt sütöm, végül a fedőt levéve, teljes puhulásig sütöm.

Jó étvágyat!

Megjegyzések