Tejfölben sült sajtos csirkecomb


 

Hozzávalók 3 személyre:

3 db egész csirkecomb (alsó+felső rész)
400 gr tejföl
2 kk só
1 kk bors
1 kk rozmaring
1 kk majoranna
2 gerezd fokhagyma
3 kk pirospaprika
1 ek mustár
250 gr reszelt sajt
2 db vöröshagyma

0. A sütőt elkezdjük előmelegíteni 200 fokra

1. A tejfölt összekeverjük egy tálban a fűszerekkel, a mustárral és a fokhagymával.

2. A csirkecombokat szétválasztjuk, külön alsó és felső combra, majd beleforgatjuk a tejfölkeverékbe, és beletesszük őket egy sütésre alkalmas jénai tálba.

3. A tejfölkeveréket ráöntjök a combokra.

4. A jénait lefóliázzuk, majd 1 órán át, 200 fokon sütjük a combokat.

5. A sütés harmincadik percében megforgatjuk a combokat, és villával megforgatjuk.

6. A sütés ötvenedik percében levesszük a fóliát, majd a combokra szórjuk a reszelt sajtot.

Sült krumplival, krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések