Tejszínes mézes-mustáros csirkemell masni tésztával


 Hozzávalók 4 személyre:

500 gr masni tészta
400 gr csirkemell filé
2 ek méz
3 ek mustár
2 gerezd fokhagyma
300 gr főzőtejszín
1 kk só
1/2 kk bors
1 kk olívaolaj
100 ml víz

Elkészítési idő: 5 perc + 25 perc (előző napi műveletet igényel):

0. A mézet, a mutárt és a zúzott fokhagymát beleteszem egy pácolásra alkalmas tálba. Sózom, borsozom. Felkockázom a csirkemellet, hozzáadom, majd alaposan elkeverem. Fél órára a hűtőbe teszem, de maradhat egy egész éjszakára is.

1. A csirkemellett kiveszem a pácból majd olívaolajon megfehérítem.

2. Felöntöm a vízzel és a főzőtejszínnel, hozzáadom a páclevet is, és puhára főzöm.

3. Kifőzöm a masnitésztát, leszűröm, majd összekeverem a csirkemellel.

Jó étvágyat!

Megjegyzések