Hozzávalók 1 személyre:
Bableves
0.2 kg füstölt sertéscsülök
83.3 g fejtett bab (tarkabab)
0.7 db babérlevél
0.3 közepes db sárgarépa
0.2 közepes db fehérrépa
só ízlés szerint
0.2 teáskanál cukor
0.2 ek ecet (10%-os)
0.4 l víz (kb.)
Rántás
0.7 ek napraforgó olaj (kb.)
0.3 csapott ek finomliszt (kb.)
0.2 gerezd fokhagyma
0.1 dl víz
Csipetke
0.2 db tojás
0.8 csapott ek finomliszt
0.1 kávéskanál só
Tálaláshoz
1 ek tejföl
0.2 közepes db lila hagyma
Elkészítési idő: 135 perc
1. A csülköt és babot beteszem egy lábosba, majd felöntöm vízzel (nem konzervbab esetén előtte be kell a babot áztatni), és alacsony lángon főzni kezdem,
2. Amit hab jelentkezik, azt leszedem, majd teszek bele babérlevelet.
3. Kb. 1 órán át főzöm, ameddig a bab és a csülök megpuhul.
4. A felkarikázott répákat is beleteszem a levesbe. Szükség szerint sózom.
5. Amint megpuhultak a répák, rántást készítek a leveshez.
6. Rántás után 5-6 percet folyamatos kevergetés mellett még főzöm, majd beleteszem a csipetkét.
7. Ha feljött a csipetke a tetejére, akkor cukrozom, és hozzáadom az ecetet.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése