Hozzávalók 3 személyre:
300 gr marha nyak csont nélkül
300 gr sertés lapocka
50 gr szalonna
1 fej vörshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt bors
1 ek sűrített paradicsom
1 ek liszt
1 mk olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
Elkészítési idő: 2,5 óra.
1. Apró kockára vágom a szalonnát, és kevés olajon megolvasztom.
2. Hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát, átmelegítem.
3. Mehet rá a 2-3 mm vékony és kb. 6 cm hosszú szeletekre szelt hús, amit kifehéredésig pirítok
4. Sózom, borsozom, rányomom a fokhagymát.
5. Felöntöm a borral, majd puhulásig főzöm. Rendszeresen megkeverem és adok hozzá még vizet.
6. Amikor puha, lisztet adok hozzá, és csomómentesre elkeverem.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése