Borsos tokány

 


Hozzávalók 3 személyre:

300 gr marha nyak csont nélkül
300 gr sertés lapocka
50 gr szalonna
1 fej vörshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt bors
1 ek sűrített paradicsom
1 ek liszt
1 mk olívaolaj
1 dl száraz fehérbor

Elkészítési idő: 2,5 óra.

1. Apró kockára vágom a szalonnát, és kevés olajon megolvasztom.

2. Hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát, átmelegítem.

3. Mehet rá a 2-3 mm vékony és kb. 6 cm hosszú szeletekre szelt hús, amit kifehéredésig pirítok

4. Sózom, borsozom, rányomom a fokhagymát.

5. Felöntöm a borral, majd puhulásig főzöm. Rendszeresen megkeverem és adok hozzá még vizet.

6. Amikor puha, lisztet adok hozzá, és csomómentesre elkeverem.

Jó étvágyat!

Megjegyzések