Daragaluska leves sült csirkemell-kockákkal

 Hozzávalók 3 főre:

2 teáskanál olívaolaj

20 dkg csirkemellfilé

4-5 kisebb sárgarépa

1 fej vöröshagyma

1/4 karalábé

3 gerezd fokhagyma

1 db marha húsleveskocka

3 db babérlevél

20 dkg zöldborsó

1 teáskanál szárított tárkonylevél

Ízlés szerint só

Ízlés szerint őrölt bors



A daragaluskához:

3 db tojás

1 evőkanál étolaj

Ízlés szerint só

12 dkg búzadara

1 késhegynyi szódabikarbóna

1 teáskanál petrezselyemzöld

1 tk őrölt bors

Elkészítési idő: 1 óra

1. A daragaluska hozzávalóit összekeverem, és beteszem a hűtőbe. 

2. Olívaolajon megprítom a sárgarépát, a karalábét, az egészben hagyott vöröshagymát és fokhagymát

3. Néhány perc után felöntöm 900 ml vízzel, beleteszem a húsleves kockát és a babérlevelet.

4. Olívaolajon megpirítom a vegetával ízesített kockára vágott csirkemellet, egészen fehéredésig, majd hozzáadom a leveshez.

5. Amint megpuhult a sárgarépa, kiveszem a vöröshagymát, és hozzáadom a zöldborsót.

6. Sós vizet forralok, és amint felforrt, két kiskanál segítségével beleszaggatom a daragaluskát, és kifőzöm. Egyet félbe vágok, és ellenőrzöm a puhaságát, ha megfelel, akkor kiszedem őket tányérra.

7. A levest addig főzöm, ameddig minden összetevője meg nem puhult.

Együttesen tálalom a daragaluskával, amit csak a tálaláskor teszek a tányérokba a leveshez, addig külön tárolom.

Jó étvágyat!



Megjegyzések