Hozzávalók 3 főre:
2 teáskanál olívaolaj
20 dkg csirkemellfilé
4-5 kisebb sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1/4 karalábé
3 gerezd fokhagyma
1 db marha húsleveskocka
3 db babérlevél
20 dkg zöldborsó
1 teáskanál szárított tárkonylevél
Ízlés szerint só
Ízlés szerint őrölt bors
A daragaluskához:
3 db tojás
1 evőkanál étolaj
Ízlés szerint só
12 dkg búzadara
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 teáskanál petrezselyemzöld
1 tk őrölt bors
Elkészítési idő: 1 óra
1. A daragaluska hozzávalóit összekeverem, és beteszem a hűtőbe.
2. Olívaolajon megprítom a sárgarépát, a karalábét, az egészben hagyott vöröshagymát és fokhagymát
3. Néhány perc után felöntöm 900 ml vízzel, beleteszem a húsleves kockát és a babérlevelet.
4. Olívaolajon megpirítom a vegetával ízesített kockára vágott csirkemellet, egészen fehéredésig, majd hozzáadom a leveshez.
5. Amint megpuhult a sárgarépa, kiveszem a vöröshagymát, és hozzáadom a zöldborsót.
6. Sós vizet forralok, és amint felforrt, két kiskanál segítségével beleszaggatom a daragaluskát, és kifőzöm. Egyet félbe vágok, és ellenőrzöm a puhaságát, ha megfelel, akkor kiszedem őket tányérra.
7. A levest addig főzöm, ameddig minden összetevője meg nem puhult.
Együttesen tálalom a daragaluskával, amit csak a tálaláskor teszek a tányérokba a leveshez, addig külön tárolom.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése