Fehér-vajbab leves

 


Hozzávalók 1 személyre:

133.3 g fehérbab (konzerv)
1 l víz
0.7 közepes db fehérrépa
0.7 közepes db sárgarépa
3.3 dkg zeller
3.3 dkg kelkáposzta
0.3 közepes db burgonya
0.3 közepes db paprika
0.3 ek sertészsír
0.3 kis db vöröshagyma
0.3 csapott ek kukoricaliszt
1 gerezd fokhagyma
0.3 teáskanál fűszerpaprika
0.3 teáskanál só
0.3 teáskanál ételízesítő
bors ízlés szerint
0.2 teáskanál bazsalikom
0.3 kk kakukkfű
0.5 dl paradicsomlé

Elkészítési idő: 70 perc

1. A répákat karikára  vágom, a zellert apróra. Lábosba teszem, felengedem a vízzel, majd belerakom a kis cikk kelkáposztát, és főzni kezdem.

2. Rövid forralás után hozzáadom a krumplit és a fehérbabot. Befűszerezem, beleöntöm a paradicsomlevet, és beletöröm a fokhagymát.

3. Kisebb lábasban zsírt olvasztok, majd az apróra vágott hagymát üvegesre párolom. Hozzáadom a lisztet, amit 2-3 percig pirítok, majd megszórom a pirospaprikával. Gyorsan egy kevés vizet ráöntök, csomómentesre elkavarom. Az így készült rántást beleteszem a levesbe, amint megpuhultak a zöldségek.

Jó étvágyat!



Megjegyzések