Görög hagymaleves

 


Hozzávalók 1 személyre:

0.8 nagy db fehér hagyma
0.5 nagy db vöröshagyma
20 g vaj
150 ml csirke alaplé
62.5 ml főzőtejszín
125 ml víz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 szelet kenyér
5 g parmezán sajt

Elkészítési idő: 30 perc

1. A hagymákat megtisztítom és karikára vágom, majd a vajon megpuhítom.

2. Felöntöm a csirke alaplével, hozzáadok még 1 dl vizet, sózom, borsozom, majd normál lángon puhára főzöm (kb. 15 perc).

3. Hozzáadom a főzőtejszínt, és lereszelve a parmezánsajtot, és egyet forralok rajta.

Pirított kenyérkockával, pirítóssal vagy levesgyönggyel tálalom.

 

Megjegyzések