Hozzávalók 1 személyre:
1/4 kg csülök
20 dkg Savanyú káposzta
0,15 liter sör
1/4 nagy fej vöröshagyma
1 kk pirospaprika
1 db babérlevél
ízlés szerint bors
szükség szerint zsír
Elkészítési idő: 2 óra 15 perc
1. A csülökcsontról lefejtem a húst, felkockázom, a zsíros részeket eltávolítom.
2. Karikákra szelem a vöröshagymát.
3. A savanyúkáposztát leszűröm a savanyúlevétől, és egy másik tálba rakom, vízbe beáztatom.
4. Zsíron megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a kockára vágott csülköt, borsot és a pirospaprikát, és felöntöm sörrel. Sót még véletlenül sem adok hozzá ekkor, mert a füstölt csülökből a főzés során só fog kioldódni. Főzöm egy órát, közben ha szükséges öntök hozzá még vizet.
5. Leszűröm a vízbe áztatott káposztát, és csak a káposztát adom hozzá a csülökhöz, a vizet nem. További 1 órán át főzöm, és ha szükséges ekkor sózok.
Tejföllel, kenyérrel tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése