Hozzávalók 3 személyre:
A csirkéhez
37.5 dkg csirkemell filé
0.8 dl olívaolaj
só ízlés szerint
1 ek keményítő
A szószhoz
1.5 kis db vöröshagyma (vagy egy nagyobb)
3.8 dl paradicsomlé (ne legyen túl sűrű)
2 ek ecet (10%-os)
2 ek porcukor
1.5 ek szójaszósz
1 evőkanál finomliszt
11.3 dkg sárgarépa (vagy bébirépa)
0,5 db kápia paprika
255 g felkockázott ananász (konzerv)
0.4 dl olívaolaj
só ízlés szerint
1 ek keményítő
Elkészítési idő: kb. 50 perc
1. A répát és az ananászt és a keményítőt leszámítva egy nagyobb tálba öntöm a szósz hozzávalóit, és elkeverem.
2. Felkockázom a csirkemell filét, felkarikázom a hagymát, felcsíkozom zöldségtisztítóval a sárgarépát és késsel a kápiapaprikát
3. A csirkét beleforgatom a keményítőbe, megsózom, majd alacsony lángon fehéredésig sütöm. Kiveszem a serpenyőből, és félre teszem.
4. A hagymát csipet sóval megdinsztelem.
5. Ráteszem a répát a hagymára, rövid ideig együtt párolom őket.
6. Hozzáadom az ananászt és ráöntöm a paradicsomos szószt. A zöldségek puhulásáig főzöm közepes lángon.
7. Amint megpuhultak a zöldségek, beleteszem a csirkehúst, hozzáadok egy evőkanál keményítőt, hogy a szósz sűrűsödjön, és még 1-2 percig együtt főzöm.
Rizzsel vagy pirított tésztával tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése