Kínai édes savanyú csirke



 Hozzávalók 3 személyre:

A csirkéhez

37.5 dkg csirkemell filé

0.8 dl olívaolaj

só ízlés szerint

1 ek keményítő


A szószhoz

1.5 kis db vöröshagyma (vagy egy nagyobb)

3.8 dl paradicsomlé (ne legyen túl sűrű)

2 ek ecet (10%-os)

2 ek porcukor

1.5 ek szójaszósz

1 evőkanál finomliszt

11.3 dkg sárgarépa (vagy bébirépa)

0,5 db kápia paprika

255 g felkockázott ananász (konzerv)

0.4 dl olívaolaj

só ízlés szerint

1 ek keményítő

Elkészítési idő: kb. 50 perc

1. A répát és az ananászt és a keményítőt leszámítva egy nagyobb tálba öntöm a szósz hozzávalóit, és elkeverem.

2. Felkockázom a csirkemell filét, felkarikázom a hagymát, felcsíkozom zöldségtisztítóval a sárgarépát és késsel a kápiapaprikát

3. A csirkét beleforgatom a keményítőbe, megsózom, majd alacsony lángon fehéredésig sütöm. Kiveszem a serpenyőből, és félre teszem.

4. A hagymát csipet sóval megdinsztelem.

5. Ráteszem a répát a hagymára, rövid ideig együtt párolom őket.

6. Hozzáadom az ananászt és ráöntöm a paradicsomos szószt. A zöldségek puhulásáig főzöm közepes lángon.

7. Amint megpuhultak a zöldségek, beleteszem a csirkehúst, hozzáadok egy evőkanál keményítőt, hogy a szósz sűrűsödjön, és még 1-2 percig együtt főzöm.

Rizzsel vagy pirított tésztával tálalom.

Megjegyzések