Lecsós sertésszelet rizzsel



Hozzávalók 3 személyre:

A húshoz
0.5 kg sertés rövidkaraj
0.5 dl napraforgó olaj
0.3 kg paprika
0.3 kg paradicsom
0.3 kg vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
A lecsóhoz
0.3 kg paprika
0.3 kg paradicsom
0.3 kg vöröshagyma
só ízlés szerint
0.5 kávéskanál fűszerpaprika
35 g sűrített paradicsom
A rizshez
0.3 kg rizs
1.5 dl víz (de annyi, hogy bőven ellepje)
só ízlés szerint

Elkészítési idő: 60 perc.

1. Felszeletelem és kikloppfolom a sertés karajt.Sózom, borsozom mind a két oldalát.

2. Egy főzésre is alkalmas serpenyőben 1 ek. olívaolajban kisötüm a karajt.

3. A vöröshagymát és a paprikát félkarikára, a paradicsomot kockára vágom.

4. A visszamarad olajba először a hagymát megdinsztelem, majd hozzáadom a paprikát és a paradicsomot. Rászórom a piros paprikát, majd puhára párolom. Amikor puha, hozzáadom a paradicsompürét és összeforralom, majd kiveszem a lecsót a serpenyőből, de úgy hogy az esetlegesen olajos rész benne maradjon

5. Szükség szerint teszek még olajat a serpenyőbe, majd azon megpirítom a rizst. 2-3 kavarás után felöntöm vízzel. Sózom, majd puhára főzöm.

A rizst, a húst és a lecsót együttesen tálalom. 

Megjegyzések