Marhahúsgolyók paradicsomos spagettivel


 

Hozzávalók 3 főre:

250 gr spagetti tészta

A húsgolyóhoz:
400 gr darált marhahús
1 db tojás
4 ek víz
2 ek zsemlemorzsa
szükség szerint búzadara
1 kis fej hagyma
4 ek tejszín

őrölt bors
kevés margarin

A szószhoz:
400 gr konzerv koktélparadicsom
200 ml száraz vörösbor
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
1 mk kakukkfű
300 ml víz
1 marhahúsleves kocka
só,
őrölt bors

Elkészítési idő: 60 perc

1. Összeállítom a húsgolyót: A tojást felverem, és összekeverem a vízzel. Hozzáadom a zsemlemorzsát, és eldolgozom. beleteszem a darálthúst és a főzőtejszínt. Belereszelem a hagymát. Sózom, borsozom, majd összegyúrom. Ha nem akar egybeállni, elősegítem egy kis búzadarával. 10-12 db gombócot formázok belőle, és margarinnal kikent jénai tálba teszem.

2. 220 fokra előmelegített sütőben 30 percig fedetlenül sütöm.

3. Elkészítem a szószt: olívaolajon megpárolom a hagymát, fokhagymanyomón belenyomom a fokhagymát. Illatozásig pirítom, majd felöntöm a borral és beforralom.

4. Hozzáadom a konzerv paradicsomot a levével együtt. Sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezem, majd felöntöm vízzel, és beleteszem a húsleves kockát. Addig főzöm, ameddig szósz állagúvá be nem sűrűsödik.

5. Kifőzöm a spagetti tétsztát sós olajos vízben. 

Együtt tálalom. Jó étvágyat!

Megjegyzések