Hozzávalók 3 főre:
250 gr spagetti tészta
A húsgolyóhoz:
400 gr darált marhahús
1 db tojás
4 ek víz
2 ek zsemlemorzsa
szükség szerint búzadara
1 kis fej hagyma
4 ek tejszín
só
őrölt bors
kevés margarin
A szószhoz:
400 gr konzerv koktélparadicsom
200 ml száraz vörösbor
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
1 mk kakukkfű
300 ml víz
1 marhahúsleves kocka
só,
őrölt bors
Elkészítési idő: 60 perc
1. Összeállítom a húsgolyót: A tojást felverem, és összekeverem a vízzel. Hozzáadom a zsemlemorzsát, és eldolgozom. beleteszem a darálthúst és a főzőtejszínt. Belereszelem a hagymát. Sózom, borsozom, majd összegyúrom. Ha nem akar egybeállni, elősegítem egy kis búzadarával. 10-12 db gombócot formázok belőle, és margarinnal kikent jénai tálba teszem.
2. 220 fokra előmelegített sütőben 30 percig fedetlenül sütöm.
3. Elkészítem a szószt: olívaolajon megpárolom a hagymát, fokhagymanyomón belenyomom a fokhagymát. Illatozásig pirítom, majd felöntöm a borral és beforralom.
4. Hozzáadom a konzerv paradicsomot a levével együtt. Sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezem, majd felöntöm vízzel, és beleteszem a húsleves kockát. Addig főzöm, ameddig szósz állagúvá be nem sűrűsödik.
5. Kifőzöm a spagetti tétsztát sós olajos vízben.
Együtt tálalom. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése