Hozzávalók 3 személyre:
330 gr sertés csülök, comb vagy lapocka csont nélkül
115 gr gomba
67 gr fehérrépa
100 gr sárgarépa
30 gr zellergumó
115 gr burgonya
1 fej vöröshagyma
2 db tv paprika
1 tk piros paprika
1 gerezd fokhagyma
2 ek sertés zsír
1/2 ek liszt
100 gr tejföl
1/2 ek majoranna
1 mk őrölt kömény
1 mk őrölt bors
2 db babérlevél
115 gr gomba
67 gr fehérrépa
100 gr sárgarépa
30 gr zellergumó
115 gr burgonya
1 fej vöröshagyma
2 db tv paprika
1 tk piros paprika
1 gerezd fokhagyma
2 ek sertés zsír
1/2 ek liszt
100 gr tejföl
1/2 ek majoranna
1 mk őrölt kömény
1 mk őrölt bors
2 db babérlevél
só
Elkészítési idő: 2,5 óra
1. A sertéshúst, a vöröshagymát és tv paprikát felkockázom, majd a hagymát és a paprikát 1 ek zsíron megpirítom, hozzáadok pirospaprikát, majd a gyorsan a sertéshúst is, és pár percig együtt pirítom. Felöntöm valamennyivel több vízzel, mint ami ellepi. Sózom, borsozom, és megfűszerezem köménnyel, és az így kapott pörköltöt alacsony lángon főzöm.
2. Meghámozom a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert és a burgonyát, majd felkockázom. A gombát vékony szeletekre vágom.
3. Egy evőkanál zsíron megpirítom a zöldségeket, majd felöntöm vízzel, sózom, borosozom, közepes lángon főzöm.
4. Amikor a zöldségek félpuhák, hozzáadom a gombát és a burgonyát, majd ezeket teljesen puhára főzöm.
5. A tejfölből és a lisztből habarást készítek a zöldségek részére, bele is teszem a zölséges lábasba.
6. A puhára főtt pörköltöt hozzáöntöm a leves zöldséges részéhez. Szükség szerint utóízesítem.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése