Hozzávalók egy személyre:
1/4 kg marhanyak, felkockázva
1/4 nagy fej vöröshagyma, felkockázva
1/4 ek zsír
1/4 csapott tk só (ízlés szerint)
1 db szegfűbors, összezúzva
1/4 tk szárított oregánó
1/4 csapott tk őrölt római kömény
1/4 db babérlevél
A szószhoz:
1 db nagy paradicsom
1 kis gerezd fokhagyma (héjjal együtt)
1/4 ek szárított jalapeno paprika (ízlés szerint)
1/4 dl víz kb.
ízlés szerint tejföl (a tálaláshoz) - opcionális
ízlés szerint reszelt sajt (a tálaláshoz) - opcionális
Elkészítési idő: 150 perc
1. Olaj hozzáadása nélkül kicsit megpirítom a jalapeno paprikát, majd kiveszem, félre tesze.
2. Ugyanazon lábosban olaj és megtisztítás nélkül megpirítom a paradicsomot és a fokhagymát is (hámozatlanul!)
3. Felkockázom a marhahúst.
4. Zsíron megfonnyasztom a felaprított vöröshagymát, majd pár perc elteltével hozzáadom a marhahúst, és együtt pirítom tovább. Megsózom, majd alacsony lángon párolom.
5. Amíg párolódik a hús, elkészítem a szószt. Meghámozom a paradicsomot és a fokhagymát, a paradicsomot elnegyedelem. Aprítógépbe teszem őket a jalapenoval együtt, majd 1/4 dl vizet is hozzáadok, és összemixelem.
6. A szószt, valamint a fűszereket hozzáadom a marhához, amit immár a szósszal együtt főzök tovább lassú lángon kb. 1,5 - 2 órán át, ameddig a hús nem lesz omlós. A folyadékot folyamatosan utánapótolom.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése