Töltött káposzta


 

Hozzávalók 1 személyre:

A töltelékhez

1 közepes db káposztalevél
7 dkg darált sertéshús
0.2 közepes fej vöröshagyma
0.2 ek disznózsír
0.3 db tojás
0.1 bögre rizs (3 dl-es)
0.1 ek só
0.1 kávéskanál bors
0.1 ek fűszerpaprika

Az aprókáposztához

0.15 kg savanyú káposzta

A sűrítéshez

0.2 evőkanál finomliszt
0.2 ek disznózsír
0.1 ek fűszerpaprika

Elkészítési idő: 240 perc.

1. Fél órával a főzés előtt előveszem a savanyú káposzta levelét. Megmosom, majd hagyom kilevegőzni. Így nem nyomja rá a bélyegét a savanyú íz a töltött káposztára,

2. Felaprítom a hagymát és zsírban megdinsztelem. Hozzáadom a darált húshoz.

3. A darált húhoz adom a tojást, a rizst, a pirospaprikát. Sózom, borsozom, alaposan összekeverem.

4. A káposztalevelet megöltöm a töltelékkel, és belecsavarom azt. A két végét visszahajtom.

5. A megtöltött káposztát, valamint az aprókáposztát lábasba teszem, és annyira öntöm fel vízzel, hogy éppenhogy ellepje. Megsózom, majd 2,5 órát főzöm, de közben folyamatosan ellenőrzöm a vizet, és szükség szerint felöntöm.

6. Világos rántást készítek a lisztből, a zsírból és a pirospaprikából, majd besűrítem vele a töltött káposztát.

Tejfőllel tálalom.

Megjegyzések