Hozzávalók 12 db gombóchoz:
500 gr tehéntúró
2 db tojás
5 ek búzadara
10 gr vaniliás cukor
1 db citrom reszelt héja
1 kk só
150 gr zsemlemorzsa
2 ek étolaj
az Öntethez:
10 ek tejföl
10 gr vaniliás cukor
3 ek porcukor
Elkészítési idő: 45 perc.
1. Megpirítom a zsemlemorzsát az étolajon.
2. Összekeverem az öntet hozzávalóit.
3. Megtöröm a túrót, majd hozzáadom a tojásokat, a búzadarát, a vaniliás cukrot és a sót.
4. Sós vizet felteszek főni, s amikor felforr a víz, vizes kézzel megformálom a gombócokat és beleteszem a sós vízbe.
5. Amikor feljünnek a gombócok, kiveszem őket, és meghempergetem a zsemlemorzsában. Ha netán valamelyik gombóc szétfőtt, az utolsó épp gombóc kivétele után leszúröm a vizet, és a gombócmaradványt hozzáadom a maradék zsemlemorzsához, és amikor kissé meghült, úgy formálok belőle gombócot.
6. A gombócokat öntettel gazdagon tálalom.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése