Túrógombóc

 


Hozzávalók 12 db gombóchoz:

500 gr tehéntúró
2 db tojás
5 ek búzadara
10 gr vaniliás cukor
1 db citrom reszelt héja
1 kk só
150 gr zsemlemorzsa
2 ek étolaj

az Öntethez:
10 ek tejföl
10 gr vaniliás cukor
3 ek porcukor

Elkészítési idő: 45 perc.

1. Megpirítom a zsemlemorzsát az étolajon.

2. Összekeverem az öntet hozzávalóit.

3. Megtöröm a túrót, majd hozzáadom a tojásokat, a búzadarát, a vaniliás cukrot és a sót. 

4. Sós vizet felteszek főni, s amikor felforr a víz, vizes kézzel megformálom a gombócokat és beleteszem a sós vízbe.

5. Amikor feljünnek a gombócok, kiveszem őket, és meghempergetem a zsemlemorzsában. Ha netán valamelyik gombóc szétfőtt, az utolsó épp gombóc kivétele után leszúröm a vizet, és a gombócmaradványt hozzáadom a maradék zsemlemorzsához, és amikor kissé meghült, úgy formálok belőle gombócot. 

6. A gombócokat öntettel gazdagon tálalom.

Jó étvágyat!


Megjegyzések