Zöldség metélt pirított baconnel



Hozzávalók 3 fő részére:

3 db sárgarépa
1 db kígyóuborka fele
1 db póréhagyma fele
300 g kockázott bacon
1 tk olívaolaj

Elkészítési idő: 20 perc.

1. A sárgarépát és a magjaitól megfosztott kígyóuborkát külön-külön zöldséghámozóval felcsíkozom. A póréhagymát vékony karikákra vágom.

2. A bacont az olívaolajon lepirítom.

3. Hozzáadom a póréhagymát. Attól függően, hogy mennyire sós a bacon, sózom, hogy megfonnyadjon a hagyma. Ha sós a bacon, nem teszek rá sót.

4. Rárakom a sárgarépát, megkevergetem, hogy átjárja a bacon íze.

5. Mehet rá az uborka is. Folyamatos kevergetés mellett, víz hozzáadása nélkül párolom.

Jó étvágyat!

Megjegyzések