Debreceni tokány

 


Hozzávalók 1 személyre:

20 dkg marhalapocka
2.5 dkg füstölt szalonna
0.5 közepes fej vöröshagyma
0.5 gerezd fokhagyma
0.3 db paradicsom
0.3 közepes db paprika
5 dkg debreceni kolbász
0.3 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
0.3 ek sertészsír

Elkészítési idő: 180 perc

1. A húst megmossuk és 1 cm vastagságú, 5 cm hosszúságú csíkokra vágjuk.

2. A csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, az őrölt paprikát, 1 dl vízzel felöntjük és 2-3 percig főzzük.

3. Beletesszük a húst, sózzuk, (óvatosan mert a szalonnában és a debreceniben is van só) lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük és ha a leve elfőtt, kevés vízzel pótoljuk

4. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott és kevés zsírban átpirított debrecenit, paprikát, paradicsomot és az egészet készre főzzük.

Megjegyzések