Édesburgonya-krémeleves chilis sült paradicsommal



Hozzávalók 1 személyre...

...a leveshez

0.3 ek olívaolaj
0.3 közepes db vöröshagyma
0.3 dl fehérbor
0.5 gerezd fokhagyma
12.5 dkg édesburgonya
1.5 dl zöldség alaplé
só ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint


... a paradicsomhoz

6.3 dkg koktélparadicsom
0.3 közepes db salottahagyma
0.3 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.3 ek citromlé
0.3 csipet chili
0.3 gerezd fokhagyma

Elkészítési idő: 40 perc

A paradicsom elkészítése

1. A salottahagymát vágjuk apró kockára. Dobjuk rá a félbevágott  koktélparadicsomokat, a fokhagymát, és magas lángon kb. 5 perc alatt fonnyasszuk meg (én ehhez is adtam egy kevés fehérbort, de elhagyható).

2. Mikor már szépen összeestek, adjuk hozzá az apróra vágott friss petrezselymet. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, pár csepp citromlével és egy csipet chilivel.

A leves elkészítése:

1. A hagymát apró vágjuk fel, és kevés olívaolajon dinszteljük meg. Öntsük fel a fehérborral, és várjuk meg, míg elpárolódik. Ezután adjunk hozzá fokhagymát, a felkockázott édesburgonyát, öntsük fel az alaplével, és főzzük puhára kb 25-30 perc alatt. Közben ízesítsük sóval, fehér borssal.

2. Ha az édesburgonya megpuhult, egy botmixer segítségével turmixoljuk le. Alaplével vagy tejszínnel állítsuk be a sűrűségét.

Megjegyzések