Gyömbéres-kurkumás csirkeleves


Hozzávalók 1 főre:
 

0.3 kg csirke
0.5 közepes db vöröshagyma
0.3 közepes fej fokhagyma
2 cm gyömbér
0.8 db babérlevél
0.3 ek kurkuma
0.3 teáskanál bors
0.5 teáskanál koriander
só ízlés szerint
1 közepes db sárgarépa
2.5 dkg gomba
0.5 ek napraforgó olaj
0.3 ek szójaszósz
37.5 g tészta
0.5 közepes db újhagyma
chili ízlés szerint
0.5 ek halszósz (elhagyható)
1 l víz

Elkészítési idő: 130 perc

1. A megmosott, feldarabolt csirkét tegyük egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a megtisztított, negyedekre vágott vöröshagymát, a megtisztított fokhagymát, a gyufaszál vékonyra szeletelt gyömbért, a kurkumát, a borsot, koriandert, babérlevelet és egy csipet sót.

2. Öntsük fel vízzel, és közepes lángon forraljuk fel. Forrástól számítva alacsony lángon addig főzzük, amíg a csirke teljesen meg nem puhul (1-1,5 óra).

3. Ha a csirke puha, akkor adjuk a leveshez a meghámozott répát, és főzzük puhára (de ne főzzük szét!). Ha a répa is elkészült, zárjuk el alatta a lángot, a csirkét és a répát szedjük ki, majd szűrjük át a levest.

4. A csirkéről fejtsük le a megfőtt húst, és tépkedjük szálaira, a sárgarépát karikázzuk fel.

5. A gombát  tisztítsuk meg. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a gombát, pirítsuk meg benne, majd a végén adjuk hozzá a szójaszószt.

A levest a hússal, a répával és gombával, aprított újhagyma zöldjével, főtt tésztával és ízlés szerint chilivel tálaljuk.

Megjegyzések