Kacsasütőben sült csirke

 

Hozzávalók közveltenül a húsra:

1,2 - 1,5 kg egész (kizsigerelt) csirke
2 kk só
1 kk őrölt bors
1 db vöröshagyma
1/2 db citrom
1 db babérlevél

Hozzávalók a húskencéhez:

40 gr olvasztott vaj
2 kk só
1 kk bors
2 kk rozmaring
2 kk kakukkfű

Hozzávalók a locsolóléhez:

250 ml víz
1 db csirkehűsleves kocka

Elkészítési idő: kb. 100 perc

0. 220 fokra megkezdem a sütő előmelegítését

1. Összeállítom a húskencét: a vajat egy 3 dl-es bögrében mikróban megolvasztom, majd hozzáadom a húskencéhez szükséges fűszereket.

2. Előkészítem a csirkét: alaposan megmosom, majd szárazra törlöm. A sóval és a borssal átdörzsölöm mind a két oldalát és a belsejét is. A belsejébe töltöm a megtisztított vösöhagymát, a fél citromot, héjastól, illetve a babérlevelet. Kacsasütőbe teszem, és mindenét egyenletesen lekenem a húskencével.

3. Elkészítem a locsolólevet: a húskence poharába beleteszem a vizet, majd mikróba megforralom, utána a húsleveskockát elkeverem vele. 

4.  A locsolólé kb. 1/3-ával felöntöm a csirkét, majd a kacsasütő fedelét ráhelyezem, és beteszem a sütőbe sülni. 30 perc elteltével átfordítom a csirkét a másik oldalára, és megöntözöm locsolólével, majd ismét lefedve 30 percig sütöm.

5. Megforgatom a csirkét, meglocsolom a locsolólével, majd fedő nélkül sütöm 15 percet. 

6. Megforgatom a csirkét, és ismét szztöm még 15 percet, szintén fedő nélkül - így szép barnás-vöröses és ropogós lesz.

Jó étvágyat! 

 

Megjegyzések