Hozzávalók közveltenül a húsra:
1,2 - 1,5 kg egész (kizsigerelt) csirke
2 kk só
1 kk őrölt bors
1 db vöröshagyma
1/2 db citrom
1 db babérlevél
Hozzávalók a húskencéhez:
40 gr olvasztott vaj
2 kk só
1 kk bors
2 kk rozmaring
2 kk kakukkfű
Hozzávalók a locsolóléhez:
250 ml víz
1 db csirkehűsleves kocka
Elkészítési idő: kb. 100 perc
0. 220 fokra megkezdem a sütő előmelegítését
1. Összeállítom a húskencét: a vajat egy 3 dl-es bögrében mikróban megolvasztom, majd hozzáadom a húskencéhez szükséges fűszereket.
2. Előkészítem a csirkét: alaposan megmosom, majd szárazra törlöm. A sóval és a borssal átdörzsölöm mind a két oldalát és a belsejét is. A belsejébe töltöm a megtisztított vösöhagymát, a fél citromot, héjastól, illetve a babérlevelet. Kacsasütőbe teszem, és mindenét egyenletesen lekenem a húskencével.
3. Elkészítem a locsolólevet: a húskence poharába beleteszem a vizet, majd mikróba megforralom, utána a húsleveskockát elkeverem vele.
4. A locsolólé kb. 1/3-ával felöntöm a csirkét, majd a kacsasütő fedelét ráhelyezem, és beteszem a sütőbe sülni. 30 perc elteltével átfordítom a csirkét a másik oldalára, és megöntözöm locsolólével, majd ismét lefedve 30 percig sütöm.
5. Megforgatom a csirkét, meglocsolom a locsolólével, majd fedő nélkül sütöm 15 percet.
6. Megforgatom a csirkét, és ismét szztöm még 15 percet, szintén fedő nélkül - így szép barnás-vöröses és ropogós lesz.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése