Hozzávalók 2 személyre:
0,5 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis doboz paradicsomsűrítmény
250 gr fürtös paradicsom
1 db kaliforniai paprika
0,5 kg burgonya
izlés szerint só, bors, petrezselyem
1 db húsleveskocka
1 ek liszt
olívaolaj
Elkészítési idő: 45 perc
1. Olívaolajon üvegesre dinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
2. Hozzáadom a paradicsomsűrítményt, és a kockára vágott fürtös paradicsomot.
3. Felöntöm kb. 3 dl vízzel, átkeverem. Beleteszem a húsleveskockát, a megtisztított és felkockázott krumplit, valamint a kaliforniai paprikát. Sózom. Borsozom. Puhára főzöm (kb. 20 perc).
4. Behabarom a főzeléket: a liszthez kiveszek a léből 1-2 merőkanálnyit, és csomómentesre elkeverem, végül visszaöntöm a főzelékbe, és a kellő sűrűségig főzöm.
5. Petrezselyemmel megszórva tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése