Hozzávalók 1 személyre:
Töltelék
83.3 g darált sertéshús
0.2 közepes fej vöröshagyma
0.2 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.2 dl víz
Tészta
83.3 g finomliszt
0.2 db tojás
0.2 tk só
0.5 dl víz (plusz amennyit még felvesz)
Elkészítési idő: 60 perc
Töltelék
1. A darált húst összekeverjük a lereszelt vöröshagymával, majd hozzáadjuk a tojást és egy kevés vizet, fűszerezzük sóval, borssal.
2. Alaposan összekeverjük.
Tészta
3. Egy jól nyújtható tésztát készítünk az alapanyagok bekeverésével és kidagasztásával.
4. Ezt követően jó vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd pogácsaszaggatóval kisebb köröket nyomkodunk belőle.
5. A tésztakorongok közepére kávéskanálnyi adagokat töltünk a húsból (lásd: Töltelék), majd félbehajtjuk, és alaposan összecsipkedjük a tészta széleit, hogy jól összetapadjon a két oldal. Így egy “félholdat” kapunk. Ezután a félholdak két kis csücskét egymáshoz nyomjuk.
6 Az így kapott kis tésztabatyukat enyhén lobogó, sós vízben kifőzzük. Egyenként dobáljuk őket a vízbe, nehogy összeragadjanak.
7. Akkor vannak készen, ha elkezdenek feljönni a víz felszínére. Ezután kivesszük a vízből, lecsepegtetjük, és frissen, melegen, tejföllel vagy vajjal a tetején tálaljuk. Ha jobban szeretjük sütve, akkor, miután kicsit kihűlt, kevés zsiradékon meg lehet pirítani az oldalait.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése