Pelmenyi - orosz húsos derelye



Hozzávalók 1 személyre: 

 Töltelék

83.3 g darált sertéshús

0.2 közepes fej vöröshagyma

0.2 db tojás

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

0.2 dl víz

Tészta

83.3 g finomliszt

0.2 db tojás

0.2 tk só

0.5 dl víz (plusz amennyit még felvesz)

Elkészítési idő: 60 perc

Töltelék

1. A darált húst összekeverjük a lereszelt vöröshagymával, majd hozzáadjuk a tojást és egy kevés vizet, fűszerezzük sóval, borssal.

2. Alaposan összekeverjük.

Tészta

3. Egy jól nyújtható tésztát készítünk az alapanyagok bekeverésével és kidagasztásával.

4. Ezt követően jó vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd pogácsaszaggatóval kisebb köröket nyomkodunk belőle.

5. A tésztakorongok közepére kávéskanálnyi adagokat töltünk a húsból (lásd: Töltelék), majd félbehajtjuk, és alaposan összecsipkedjük a tészta széleit, hogy jól összetapadjon a két oldal. Így egy “félholdat” kapunk. Ezután a félholdak két kis csücskét egymáshoz nyomjuk.

6 Az így kapott kis tésztabatyukat enyhén lobogó, sós vízben kifőzzük. Egyenként dobáljuk őket a vízbe, nehogy összeragadjanak.

7. Akkor vannak készen, ha elkezdenek feljönni a víz felszínére. Ezután kivesszük a vízből, lecsepegtetjük, és frissen, melegen, tejföllel vagy vajjal a tetején tálaljuk. Ha jobban szeretjük sütve, akkor, miután kicsit kihűlt, kevés zsiradékon meg lehet pirítani az oldalait.



Megjegyzések