Hozzávalók 1 személyre:

15 dkg gnocchi (készen kapható)
3.8 db fekete olajbogyó
0.3 ek kapribogyó (lecsepegtetve)
1.3 gerezd fokhagyma (nagyobb)
0.5 ek citromlé
1 ek vaj
1 ek olívaolaj
80 g tonhalkonzerv
0.5 ek petrezselyem (felaprított)

Elkészítési idő: 25 perc

1. A gnocchit sós vízben megfőzzük (2-3 perc alatt).

2. Az olívaolajat és a vaj felét egy nagy serpenyőben felforrósítjuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk és a serpenyőben üvegesre pároljuk.

3. A tonhalat apró darabokra,az olívabogyót karikára vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a fokhagymához. Beleöntjük a citromot, beledobjuk a kapribogyót.Addig keverjük, amíg az összes hozzávaló felforrósodik.

4. Belekeverjük a kifőtt gnocchikat, rámorzsoljuk a maradék vajat, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és jól átforgatjuk.


Megjegyzések