Marokkói csicseriborsó leves


Hozzávalók 1 személyre:
0.4 ek olívaolaj
0.2 közepes db vöröshagyma
0.4 gerezd fokhagyma
0.2 ek római kömény
0.2 kávéskanál chilipehely
0.2 közepes szár halványító zeller
0.2 l alaplé
80 g konzerv paradicsom (1 konzerv)
100 g csicseriborsó konzerv
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 szál koriander
0.1 citromból nyert citromlé

Elkészítési idő 25 perc
1. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a szárzellert vékony csíkokra.

2. Az olívaolajat felhevítjük, hozzáadjuk a vöröshagymát és a zellert, mellészórjuk a római köményt, és kis lángon, kevergetve 5 percig főzzük. Az utolsó percben hozzáadjuk a fokhagymát és a chilipelyhet is.

3. Felöntjük alaplével, majd beletesszük a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk, és 10 percig főzzük. 

4. Hozzáadjuk a csicserikonzervet, 5 percig főzzük, majd beletesszük a felaprított korianderleveleket.

5. Tálaláskor citromlevet csepegtetünk belé.

Megjegyzések