Hozzávalók:
Tészta I.:
30 dkg finomliszt
20 dkg vaj (margarinnal helyettesíthető)
10 dkg porcukor
2 db tojássárgája
0.5 csomag sütőpor
2 ek tej (vagy amennyivel könnyen nyújtható tésztát kapunk)
5 ek sárgabaracklekvár
Tészta II. (avagy töltelék):
20 dkg mák (darált)
20 dkg porcukor (vagy ugyanennyi édesítő - xilit, eritrol, stb.)
14 dkg finomliszt
0.5 csomag sütőpor
10 dkg vaj
2 dl tej
2 db tojásfehérje (habbá verve)
Máz:
20 dkg porcukor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg vaj
2 ek tej
Elkészítés
Tészta I.
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órán át hideg helyen pihentetjük.
2. Majd kinyújtjuk, és kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjük. Villával megszurkáljuk, baracklekvárral megkenjük.
Tészta II
1. A felső réteghez a puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mákot, a sütőporral elkevert lisztet, a tejet, és végül a két tojás keményre vert habját.
2. A mákos réteget elterítjük a lekvárral bekent tésztán, és kb. 40 percen át közepes tűznél készre sütjük.
Máz:
1. Ha kész és kihűlt, a máz hozzávalóit gőz felett összefőzzük, és a mákos töltelékre kenjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése