Ázsiai stílusú sertés oldalas


Hozzávalók 4 személyre:  

1 kg sertésoldalas

50 ml szójaszósz (sötét)

50 ml olívaolaj

10 gerezd fokhagyma (kb. 1 fej, lereszelve)

1 hüvelykujjnyi gyömbér (lereszelve)

1 ek chiliszósz (friss chili is jó, felaprítva)

1 közepes db salottahagyma (felkarikázva)

50 g cukor

1 ek rizsecet

izlés szerint só

Elkészítési idő 95 perc

1. A páchoz egy nagy lábasban összekeverjük a szójaszószt, az olívaolajat, a cukrot, a reszelt fokhagymát és gyömbért, a rizsecetet, a chiliszószt és a karikára vágott salottahagymát. Sózzuk.

2. Az oldalasdarabokat beletesszük a pácba, és alaposan összeforgatjuk vele, hogy mindenütt kellően érje a máz. Letakarva jó pár órára vagy akár egy fél napra hűtőbe tesszük pihenni.

3. Pácolás után az oldalasdarabokat felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd szükség szerint megsózzuk őket. Picit megkavarjuk, majd lefedve 45-50 percet alacsony lángon főzzük, amíg az oldalas tökéletesen megpuhul.

4. Közben melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

5. A húsokat áttesszük egy tepsire úgy, hogy szellősen feküdjenek egymás mellett, és ráöntjük a gazdag, fűszeres levet, amiben főttek. Alufóliával letakarjuk és 15-20 percre beküldjük a sütőbe.

6. Ezután eltávolítjuk az alufóliát, és. 10-15 perc alatt ropogósra pirítjuk az oldalasdarabokat.

7. Párolt rizzsel és savanyúsággal vagy salátával tálaljuk.

Megjegyzések