Hozzávalók 1 kuglóf formához:
3 db tojás
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 kávéskanál vanília kivonat
1 csipet fahéj
15 dkg cukrozott darált dió (a tésztába)
20 dkg finomliszt
2 teáskanál sütőpor
1.3 dl tejföl
125 g margarin (olvasztott)
2 dkg vaj (formához)
5 dkg cukrozott darált dió (formához)
1 csipet só
Elkészítési idő 50 perc:
1. A lisztet elkeverjük a darált dióval és a sütőporral, a kuglófformát vajjal kikenjük, és dióval körbeszórjuk.
2. Egy elektromos habverő segítségével fehéredésig keverjük a tojásokat, a kétféle cukorral és a vanília kivonattal, majd hozzáadjuk az olvasztott, de langyos margarint, a tejfölt, fahéjat, sót, és simára keverjük.
3. Ezután adagonként beledolgozzuk a diós-lisztes keveréket.
4. A kész masszát belesimítjuk a kuglófformába, majd 180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbát mindenképp csináljunk. Ha megsült, a rácsra borítva hűlni hagyjuk, végül porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése