Diós kuglóf



 Hozzávalók 1 kuglóf formához:

3 db tojás

20 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

3 kávéskanál vanília kivonat

1 csipet fahéj

15 dkg cukrozott darált dió  (a tésztába)

20 dkg finomliszt

2 teáskanál sütőpor

1.3 dl tejföl

125 g margarin (olvasztott)

2 dkg vaj (formához)

5 dkg cukrozott darált dió (formához)

1 csipet só

Elkészítési idő 50 perc:

1. A lisztet elkeverjük a darált dióval és a sütőporral, a kuglófformát vajjal kikenjük, és dióval körbeszórjuk.

2. Egy elektromos habverő segítségével fehéredésig keverjük a tojásokat, a kétféle cukorral és a vanília kivonattal, majd hozzáadjuk az olvasztott, de langyos margarint, a tejfölt, fahéjat, sót, és simára keverjük.

3. Ezután adagonként beledolgozzuk a diós-lisztes keveréket.

4. A kész masszát belesimítjuk a kuglófformába, majd 180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbát mindenképp csináljunk. Ha megsült, a rácsra borítva hűlni hagyjuk, végül porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzések