Hozzávalók egy tepsihez:
- 40 dkg finomliszt (BL55) - 2,5 dkg friss élesztő ( porélesztővel 7g) - 2,8 dl langyos víz körülbelül - 3 evőkanál olivaolaj - 1-2 teáskanál só körülbelül - 1 teáskanál kristálycukor - petrezselyem ízlés szerint (opcionális) Tetejére rakható: paradicsom, lilahagyma, rozmaring, olivabogyó, fokhagyma, bazsalikom, mozarella, olivaolaj.......
Elkészítési idő kb. 75 perc:
1. A langyos vízbe teszem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és pár percet várok, ameddig felfut.
2. Hozzáadom a lisztet, az olívaolajat, a sót és az apróra vágott petrezselymet, majd összedagasztom, és 20 percet hagyom kelni,
3. Kinyújtom a tepsi formájára 3-4 mm vastagra. A tepsibe sütőpapírt teszek (ez el is hagyható), alaposan belisztezem a felületet, majd átteszem rá a kinyújtott tésztát. Az újaimmal benyomokodom a tetejét, úgy hogy érezzem közben a tepsi allját.
4. Amíg hagyom még 15 percet kelni, felkarikázom a hagymát, a paradicsomot, lereszem a sajtot, azaz előkészítem feltéteket.
5. Elrendezem a feltétet a tésztán, egy kevés olívaolajjal megöntözöm, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése