Hozzávalók 4 személyre:
4 db kifli
4 db tojás
4 dl tej
2 dl habtejszín
6 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj
12 dkg mák (darált)
5 dkg vaj
Elkészítési idő: 30 perc
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Karikázzuk fel a kifliket.
3. Egy nagy keverőtálban habverő segítségével habosítsuk fel a tojásokat. Adjuk hozzá folyamatos keverés mellett először a cukrokat, majd a tejszínt és a tejet. Végül reszeljük bele egy tisztított citrom héját.
4. Ebbe az elegybe szórjuk, majd nyomkodjuk bele a kiflikarikákat.
5. Egy hőálló tálat bőven vajazzunk ki.
6. Helyezzük a tálba a most már szaftos kiflikarikákat két sorba úgy, hogy minden szintet szórjunk meg 3 kanál darált mákkal, majd csipkedjük rá a maradék vajat. Öntsük fel az egészet a maradék mártogatós lével és mehet a sütőbe 20 percre, hogy a teteje megpiruljon kissé. Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése