Gyors mákos guba

 


Hozzávalók 4 személyre:

4 db kifli

4 db tojás

4 dl tej

2 dl habtejszín

6 ek cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 citromból nyert citromhéj

12 dkg mák (darált)

5 dkg vaj

Elkészítési idő: 30 perc

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. Karikázzuk fel a kifliket.

3. Egy nagy keverőtálban habverő segítségével habosítsuk fel a tojásokat. Adjuk hozzá folyamatos keverés mellett először a cukrokat, majd a tejszínt és a tejet. Végül reszeljük bele egy tisztított citrom héját.

4. Ebbe az elegybe szórjuk, majd nyomkodjuk bele a kiflikarikákat.

5. Egy hőálló tálat bőven vajazzunk ki.

6. Helyezzük a tálba a most már szaftos kiflikarikákat két sorba úgy, hogy minden szintet szórjunk meg 3 kanál darált mákkal, majd csipkedjük rá a maradék vajat. Öntsük fel az egészet a maradék mártogatós lével és mehet a sütőbe 20 percre, hogy a teteje megpiruljon kissé. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések