300 ml joghurt
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
1 csipet bors
1 ek olívaolaj (elhagyható)
5 dkg passzírozott paradicsom (vagy jó minőségű paradicsompüré)
2 ek csípős paprikakrém (pl erős pista)
2 ek víz (a paradicsompüré használata esetén)
közepesebb kígyóuborka fele
2 db paradicsom
1/4 jégsaláta
Az öntetet és a zöldségek elkészítése:
1. A joghurtot, a sót, a borst, az olívaolajat összekeverem a paszírozott paradicsommal és a paprikakrémmel. Ráreszelem a fokhagymagerezdeket.
2. Kockára vágom a kígyóuborkát, a paradicsomot és a salátát, majd hozzáadom a szószhoz.
Hozzávalók a húshoz:
60 dkg csirkemell filé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
köménymag ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
1 csipet kurkuma
1 csipet fahéj
1 csipet gyömbérpor
2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
1. A csirkemell filét hosszanti csíkokra vágom.
2. Ráreszelem a fokhagymagerezdeket, majd hozzáadom a fűszereket. Alaposan összekeverem, majd pár órára a hűtőbe teszem.
3. Forró serpenyőbe, kicsi olívaolajon átsütöm.
Hozzávalók a pitához:
400 g liszt
1 kiskanál só
2 ek olaj
250 ml víz
1 ek cukor
Fél kocka élesztő
1. Az élesztőt a vízben a cukorral felfuttatjuk.
2. A felfutatott élesztőt és a többi alapanyagot összegyúrjuk, majd egy órát pihentetjük egy tálba letakarva.
3. kicsit kézzel átgyúrjuk és 8 egyenlő részre elosztjuk.
4. Gombócokat formálunk a részekből és ismét pihentetjük 15 percet
5. A gombócakat kinyújtjuk 1 cm vastagra és tepsibe helyezzük
6. Előmelegített sütőben 275-285 fokon 5-7 perc alatt mind 2 oldalát megsütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése