Menzás piskóta csoki öntettel


 

Hozzávalók

A piskótához

4 db tojás

25 dkg cukor

25 dkg finomliszt

1 ek sütőpor

3 ek víz


A csokiöntethez

5 dl tej

2 evőkanál étkezési keményítő

3 ek cukrozatlan kakaópor

3 dkg cukor

2 db tojássárgája


Elkészítés

A piskóta:

1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük gépi habverő segítségével.

2. A lisztet összekeverjük a sütőporral.

3. A lisztet 2-3 adagban a tojáshoz keverjük, szépen eldolgozzuk. Ha túl sűrű lenne, akkor 2-3 kanál vizet adunk hozzá, és jól elkeverjük.

4. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, majd belesimítunk egy sütőpapírt. Beleöntjük a masszát, és 180 fokon 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

5. Ha kész, kiemeljük a piskótát a tepsiből, lehúzzuk a sütőpapírt, és megvárjuk, míg kihűl.

A csokiöntet:

1. A kakaóport, a cukrot és a keményítőt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgákat és egy deci tejet.

2. Jól kikeverjük, és félretesszük.

3. A tejet gyöngyözésig melegítjük, majd beleöntjük a kakaós keveréket. Pár percig kevergetve forraljuk, majd ha elkezdett sűrűsödni, levesszük a tűzről.

4. A piskótát kockára vágjuk, és leöntjük a csokival.

Megjegyzések