Hozzávalók
A piskótához
4 db tojás
25 dkg cukor
25 dkg finomliszt
1 ek sütőpor
3 ek víz
A csokiöntethez
5 dl tej
2 evőkanál étkezési keményítő
3 ek cukrozatlan kakaópor
3 dkg cukor
2 db tojássárgája
Elkészítés
A piskóta:
1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük gépi habverő segítségével.
2. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
3. A lisztet 2-3 adagban a tojáshoz keverjük, szépen eldolgozzuk. Ha túl sűrű lenne, akkor 2-3 kanál vizet adunk hozzá, és jól elkeverjük.
4. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, majd belesimítunk egy sütőpapírt. Beleöntjük a masszát, és 180 fokon 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
5. Ha kész, kiemeljük a piskótát a tepsiből, lehúzzuk a sütőpapírt, és megvárjuk, míg kihűl.
A csokiöntet:
1. A kakaóport, a cukrot és a keményítőt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgákat és egy deci tejet.
2. Jól kikeverjük, és félretesszük.
3. A tejet gyöngyözésig melegítjük, majd beleöntjük a kakaós keveréket. Pár percig kevergetve forraljuk, majd ha elkezdett sűrűsödni, levesszük a tűzről.
4. A piskótát kockára vágjuk, és leöntjük a csokival.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése