Teljes kiörlésű pizza

 

Hozzávalók 23 cm-es pizzához:

188 gr teljes kiörlésű liszt + 1 ek teljes kiörlésű liszt
1 csapott tk só
1 ek olívaolaj
150 gr langyos víz
18 gr élesztő (kocka egy harmada)
1 csapott evőkanál xilit

1. Nagy, dagasztásra alkalmas tálba öntöm a vizet. A langyos vízhez hozzáadom a xilitet és az egy evőkanál lisztet, és beletördelem az élesztőt. Letakarom konyha ruhával, és várok pár percet ameddig felfut.

2. Hozzáadom a 188 gr lisztet és az 1 ek olíva olajat, majd 2-3 percet lisztezett kézzel dagasztom.

3. Megsózom, majd még kb megint 2-3 percig dagasztom.

4. Lefedem konyha ruhával, és kb. 20 percet hagyom kelni.

5. Lisztezett deszkán köralakúvá formázom, majd pizzasütő lapra teszem.

6. Felrakom rá a tetszőelges feltétet.

7. 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütöm.

Megjegyzések