Egyedényes, sajtszószos-fokhagymás spagetti


 


Hozzávalók 2 személyre:

25 dkg spagetti tészta

3 dkg vaj

4 gerezd fokhagyma

5 dl alaplé

1 dl tej

10 dkg sajt (trappista, mozzarella, parmezán vagy bármilyen jól olvadó sajt)

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

Elkészítés

A fokhagymát nagyon vékony szeletekre vágjuk.

Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a fokhagymát, és a illatosra pirítjuk.

Felöntjük az alaplével, tejjel, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a tésztát.

Pár perc után, ha elkezd puhulni, kevergetjük, majd percenkét egyszer átkavarjuk, nehogy összeragadjon.

Ha a tészta megpuhult, és a szószt nagyjából beszítva, megszórjuk a sajttal, és jó alaposan megkeverjük, hogy mindenhol bevonja. Azonnal tálaljuk, mert csak frissen igazán jó (ha van maradékunk, öntünk rá egy kis tejet, és kis lángon melegítsük össze, míg újra krémes szósszá áll össze a sajt).

Megjegyzések