Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg spagetti tészta
3 dkg vaj
4 gerezd fokhagyma
5 dl alaplé
1 dl tej
10 dkg sajt (trappista, mozzarella, parmezán vagy bármilyen jól olvadó sajt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
A fokhagymát nagyon vékony szeletekre vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a fokhagymát, és a illatosra pirítjuk.
Felöntjük az alaplével, tejjel, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a tésztát.
Pár perc után, ha elkezd puhulni, kevergetjük, majd percenkét egyszer átkavarjuk, nehogy összeragadjon.
Ha a tészta megpuhult, és a szószt nagyjából beszítva, megszórjuk a sajttal, és jó alaposan megkeverjük, hogy mindenhol bevonja. Azonnal tálaljuk, mert csak frissen igazán jó (ha van maradékunk, öntünk rá egy kis tejet, és kis lángon melegítsük össze, míg újra krémes szósszá áll össze a sajt).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése