Lekváros piskótatekercs

 Hozzávalók

6 db tojás

6 púpozott ek cukor

1 csomag vaníliás cukor

6 csapott ek rétesliszt

1 tk szódabikarbóna

1 csipet só

30 dkg sárgabaracklekvár

1 ek porcukor

Elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habos világos sárgára kikeverjük. A lisztet összeforgatjuk a szódabikarbónával, majd hozzákeverjük a tojássárgájához.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a habot több adagban, óvatos, nagy mozdulatokkal a lisztes elegyhez forgatjuk.

Egy nagy gáztepsibe sütőpapírt teszünk, és ráborítjuk a tésztát. Gumis spatulával ügyesen elegyengetjük a tetejét, hogy amennyire lehet, egyenletes legyen.

180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és nagyjából 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

A kész piskótát egy tiszta konyharuhára borítjuk. A felső oldaláról lehúzzuk a sütőpapírt, és bőségesen megkenjük baracklekvárral.

A piskótát ezután relatíve szorosan feltekerjük, és feltekert állapotban a konyharuhába is beleforgatva hagyjuk teljesen kihűlni.

A piskótatekercs tetejét megszórjuk porcukorral, majd recés késsel felszeleteljük.

Megjegyzések