Sajtos joghurtos csirkemell




Hozzávalók 8 db csirkemellhez:

2 db csirkemell filé (2 egész filé)

250 g joghurt

30 dkg sajt

5 teáskanál fűszerpaprika

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

1 csokor petrezselyem

5 ek olívaolaj

Elkészítési idő: kb. 45 perc

1. A csirkemelleket hosszában félbevágjuk úgy, hogy a 4 db csirkemellből 8 vékonyabb szeletet kapjunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

2. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukon.

3. A serpenyőben felhevítjük az olívaolajat.

4. A hússzeleteket mindkét oldalukon 3- 4 percig sütjük.

5. A húsokat átemeljük egy tepsibe. A serpenyőben maradt olajat a húsokra öntjük. Ha ez kevés lenne, akkor meglocsoljuk a szeleteket még egy kis olívaolajjal. A szeletek tetejét beszórjuk a fűszerpaprikával, bekenjük joghurttal, lefóliázzuk.

6. Betesszük a sütőbe és 30 percig sütjük, majd leszedjük a fóliát. A húsok tetejére púpozottan rászorjuk a lereszelt sajtot, majd még 10 percet sütjük.

7. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Köretként rizst, vagy diétásabb verzióhoz salátát kínálunk. Én most kukoricás barnarizzsel tálaltam.

Megjegyzések