Hozzávalók 8 db csirkemellhez:
2 db csirkemell filé (2 egész filé)
250 g joghurt
30 dkg sajt
5 teáskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
5 ek olívaolaj
Elkészítési idő: kb. 45 perc
1. A csirkemelleket hosszában félbevágjuk úgy, hogy a 4 db csirkemellből 8 vékonyabb szeletet kapjunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukon.
3. A serpenyőben felhevítjük az olívaolajat.
4. A hússzeleteket mindkét oldalukon 3- 4 percig sütjük.
5. A húsokat átemeljük egy tepsibe. A serpenyőben maradt olajat a húsokra öntjük. Ha ez kevés lenne, akkor meglocsoljuk a szeleteket még egy kis olívaolajjal. A szeletek tetejét beszórjuk a fűszerpaprikával, bekenjük joghurttal, lefóliázzuk.
6. Betesszük a sütőbe és 30 percig sütjük, majd leszedjük a fóliát. A húsok tetejére púpozottan rászorjuk a lereszelt sajtot, majd még 10 percet sütjük.
7. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Köretként rizst, vagy diétásabb verzióhoz salátát kínálunk. Én most kukoricás barnarizzsel tálaltam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése