Zellerkrémleves


 Hozzávalók 4 személyre:

A leveshez

1 kis db zeller (vagy szár)

1 közepes fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 közepes db burgonya

1 ek vaj

1 dl főzőtejszín

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

1 l szárnyas alaplé

Elkészítési idő: 30 perc

A vöröshagymát üvegesre pirítjuk a vajon. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is.

Ha már megpuhultak, hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát és a felszeletelt zellert (pár darabot hagyjunk a díszítéshez). Ízesítjük sóval, borssal, és puhára pároljuk.

Felöntjük húslevessel, és készre főzzük.

Botmixerrel összeturmixoljuk, és ízesítjük, ha szükséges. Tejszínnel felöntjük, és összemelegítjük.

Megszórjuk petrezselyemmel, és tetszőleges feltétel tálaljuk. (Pár csepp citromlevet is csepegtethetünk bele, úgy még pikánsabb lesz az íze.)

Megjegyzések