Alap palacsintatészta recept


 

Hozzávalók 16 db palacsintához:

40 dkg finomliszt
2 db tojás
5 dl tej
1 kk só
4 ek napraforgó olaj (vagy vaj)
1 dl víz (+ amennyit a liszt felvesz)
1 cs. vanilincukor

Elkészítési idő: 20-30 perc:

1. A tészta hozzávalóit a víz kivételével tálba öntöm, összekeverem. A kapott tésztát keverés közben úgy egészítem ki a vízzel, hogy megfelelő enyhén folyós állagú legyen. Nekem kb. 1 dl vesz fel, de ez függ a liszt minőségétől.

2. Jó alaposan, csomómentesre keverem, majd palacsintasütőben kisütöm: minden második sütés előtt egy fél kiskanál olajat oszlatok szét a serpenyőbe, amibe egy kisebb merőkanálnyi palacsintatésztát adagolok és szépen egyenletesen szétfolyatom az egész serpenyőben. Fél perc után masszív előre-hátra rántással megmozgatom a tésztát, hogy ne tapadjon le, további fél percig sütöm, majd határozott dobással átfordítom.


Megjegyzések