Hozzávalók 6 személyre:
6 db karalábé
3 db burgonya (lisztesre fővő, sárga héjú)
1 közepes fej vöröshagyma
1.5 dl főzőtejszín
kakukkfű ízlés szerint
1 fél citromból nyert citromlé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
1 ek olívaolaj
Elkészítési idő: 45 perc.
1. A hagymát, 4 karalábét és a burgonyát felkockázzuk (a hagymát apróra).
2. Ez utóbbit 1 ek olívaolajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a karalábé-, és burgonyakockákat, párat keverünk rajta és felengedjük vízzel. (Annyival, hogy 2 cm-rel a zöldségek fölött álljon a víz.)
3. Sózzuk, a kakukkfű levélkéit belemorzsoljuk és frissen őrölt borssal ízesítjük.
4. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak, ekkor botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a tejszínt.
5. A maradék 2 karalábéból karalábévályóval golyókat készítünk, vagy ha nincsen karalábévájó, akkor a karalábét késsel felkockázzuk és sós vízben 10 perc alatt megfőzzük őket. Levesbetétként használjuk.
6. Végül a levest a citrom levével ízesítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése