Hozzávalók az öntethez és a zöldségekhez:
300 ml joghurt2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
1 csipet bors
1 ek olívaolaj (elhagyható)
5 dkg passzírozott paradicsom (vagy jó minőségű paradicsompüré)
2 tk csípős paprikakrém (pl erős pista)
2 ek víz (a paradicsompüré használata esetén)
közepesebb kígyóuborka fele
2 db paradicsom
1/4 jégsaláta
Az öntetet és a zöldségek elkészítése:
1. A joghurtot, a sót, a borst, az olívaolajat összekeverem a paszírozott paradicsommal és a paprikakrémmel. Ráreszelem a fokhagymagerezdeket.
2. Kockára vágom a kígyóuborkát, a paradicsomot és a salátát, majd hozzáadom a szószhoz.
Hozzávalók a húshoz:
60 dkg csirkemell filé
só ízlés szerint
1 tk bors
1 tk köménymag
3 tk fűszerpaprika
1 tk kurkuma
1 tk fahéj
1 tk gyömbérpor
2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
1. A csirkemell filét hosszanti csíkokra vágom.
2. Ráreszelem a fokhagymagerezdeket, majd hozzáadom a fűszereket. Alaposan összekeverem, majd pár órára a hűtőbe teszem.
3. Forró serpenyőbe, kicsi olívaolajon átsütöm.
Hozzávalók a pitához:
40 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
2,5 dl víz
csipetnyi só
Elkészítés:
1. Az élesztőt egy kevés langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.
2. Ezután a liszttel és a maradék vízzel, illetve a sóval kidagasztjuk a tésztát. A vizet folyamatosan adjuk hozzá, úgy, hogy egy kissé ragacsos, de edény falától leváló tésztát kapjunk.
3. Ha a tésztánk már hólyagos, szobahőmérsékleten hagyjuk megkelni, ez egy órát.
4. Ezután 10-12 egyenlő darabra osztjuk a tésztát, és mindegyik adagot meggömbölyítjük.
5. Ezután letakarjuk, majd 10 perces pihentetés után mindegyik golyót kerekre nyújtjuk. Kb. félujjnyi vastagságúak legyenek.
6. A sütőt közben nagyon forróra felfűtjük, és a sütővel együtt felmelegített alacsonyfalú tepsin kezdjük el megsütni a pitákat. Négy perc után, ha szépen felfúvódtak, akkor óvatosan megfordítjuk őket, és további két percig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése