Hamburger Gábor pék módra



HAMBURGER BUCI:

BL55 Finomliszt: 330g Friss élesztő: 16g, vagy szárított élesztő: 5g Só: 6g Cukor: 33g Vaj/Margarin: 36g Tojás: 1db Joghurt: 2 ek. Tej: 80ml Elkészítés menete: 1. Tészta dagasztás a vaj/margarin utólagos hozzáadagolásával 2. Tészta érés: 35 perc 3. Tészta osztása, mérése: 5x120g 4. Tészták felgöbölyítése 5. Felvert tojással való átkenés 6. Kelesztés: 45-60 perc 7. Tojással ismételt átkenés, díszítés szezámmaggal 8. Sütés: 230C°-ra előmelegített sütőbe kell berakni, majd a sütési hőmérsékletet egyből 200C°-ra csillapítani és így sütni 14-18 percig 9. Hamburgerek elkészítése ízlés szerint

HAMBURGER SZÓSZ:

Hozzávalók 6 hamburgerhez:

6 ek ketchup
4 ek majonéz
2 tk mustár
1 db lilahagyma
2 db csemegeuborka
2 csipet cukor
1 kk só
1 kk bors

Elkészítési idő 20 perc.

1. Összeadom a ketchupot, a majonézt a mustárt. Sózom, borsozom és cukrozom.

2. Apróra kockázom az uborkát és a hagymát. Hozzáadom a szószhoz.

3. Turmixgépbe öntöm, és alaposan összeturmixolom.

HAMBURGER HÚSPOGÁCSA:

Hozzávalók 6 hamburger húspogácsához:

500 gr darált hús
1 db újhagyma
1 tojás
2 ek hamburgerszósz
1 kk só
1 kk bors
1 kk pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
1 kk koriander
2 ek étolaj

1. A darált húshoz hozzáadom a nagyon apróra felvágott újhagymát és a fokhagymaprésen áttört fokhagymát.

2. Felverem a tojást, és a húshoz adom.

3. Mehet a húsra a só a bors, a pirospaprik és a koriander is. Alaposan összekeverem, majd pár órára hűtőszekrénybe teszem, hogs összeérlelődjenek az ízek.

4. A húst 1 ek étolajjal megkent tálcára helyezem, és hat egyenlőméretű húsgombócot formázok.

5. A gombócokat kb. 1 cm-es vastagságúra kilapítom, igyekszem kört formálni közben belőlük.

6. Serpenyőben (étolajban) vagy grillen barnára sütöm (kb 3 perc/oldal)

Megjegyzések