Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg cukor
5 dkg margarin
1 db tojás
2 ek méz
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
A mázhoz:
20 dkg cukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
6 ek tej
1 csomag vaníliás cukor
5 ml rum
0.3 evőkanál finomliszt
20 dkg margarin (vagy vaj)
25 dkg kókuszreszelék
Elkészítési idő 30 perc:
A tészta:
1. A cukrot, olvasztott margarint, tojást, mézet habosra kikeverjük.
2. A lisztben elkeverjük a sütőport, és a tejjel együtt felváltva hozzáadagoljuk a cukros-tojásos keverékhez, és simára keverjük.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és megsütjük (180 fok, 15 perc). Amikor kihűlt a tészta kockákra vágjuk.
A Máz:
1. A cukrot a kakaóval, tejjel, vaníliás cukorral, rummal, liszttel felforraljuk. 1-2 percig kavargatjuk (liszt: azért kell bele, hogy ne szívja úgy be a tészta).
2. Levesszük a tűzről, beletesszük a margarint/ vagy vajat és gyorsan elkeverjük benne. Már nem kell visszatenni a tűzre. Langyos vízzel töltött edénybe állítsuk, hogy amíg mártogatjuk a kockákat, hogy a máz ne kössön meg.
3. A kockákat először a mázba, aztán a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése