Mézes kókuszkocka

 


Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg cukor

5 dkg margarin

1 db tojás

2 ek méz

30 dkg finomliszt

1 csomag sütőpor

2 dl tej

A mázhoz:

20 dkg cukor

3 ek cukrozatlan kakaópor

6 ek tej

1 csomag vaníliás cukor

5 ml rum

0.3 evőkanál finomliszt

20 dkg margarin (vagy vaj)

25 dkg kókuszreszelék

Elkészítési idő 30 perc:

A tészta:

1. A cukrot, olvasztott margarint, tojást, mézet habosra kikeverjük.

2. A lisztben elkeverjük a sütőport, és a tejjel együtt felváltva hozzáadagoljuk a cukros-tojásos keverékhez, és simára keverjük.

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és megsütjük (180 fok, 15 perc). Amikor kihűlt a tészta kockákra vágjuk.

A Máz: 

1. A cukrot a kakaóval, tejjel, vaníliás cukorral, rummal, liszttel felforraljuk. 1-2 percig kavargatjuk (liszt: azért kell bele, hogy ne szívja úgy be a tészta).

2. Levesszük a tűzről, beletesszük a margarint/ vagy vajat és gyorsan elkeverjük benne. Már nem kell visszatenni a tűzre. Langyos vízzel töltött edénybe állítsuk, hogy amíg mártogatjuk a kockákat, hogy a máz ne kössön meg.

3. A kockákat először a mázba, aztán a kókuszreszelékbe forgatjuk.

Megjegyzések