Paprikás krumpli kolbásszal

 Hozzávalók 6 személyre:

1000 gr burgonya
200 gr (füstölt) kolbász
4 rúd virsli
2 gerezd fokhagyma
3 tk fűszerpaprika
1 közepes vöröshagyma
só,
bors
3 db pörkölt kocka
1-2 tk Vénusz pikáns paprikás olaj
opcionálisan a tálaláshoz: tejföl

Elkészítési idő: 50 perc

1. Apróra vágom a vöröshagymát, karikára szelem a kolbászt és a virslit. A krumplit megtisztítom, majd a kisebbeket karikára, nagyobbakat félbe és karikára vágom.

2. Vénusz paprikás olajban megfonnyasztom a hagymát. Ha nincsen ilyen olaj (nálam nagy kedvenc), olívaolajat is használhatok hozzá.

3. Leveszem a tűzről a hagymát, majd hozzáadom a fűszerpaprikát, a kolbászt és a virslit. Összekeverem, majd mehet vissza a tűzre.

4. Annyi vizet adok hozzá, amely éppenhogy csak elfedi a lábas tartalmát. Belemorzsolom a pörkölt kockát, majd szükség szerint sózom, borsozom. 

5. Puhulásig főzöm, amennyiben kell minimális mennyiségű vizet adok még hozzá.

Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt, kenyeret, sőt jól áll neki az erőspaprika is.

Megjegyzések