Hozzávalók 3 személyre:
140 g csemegekukorica
1 kis fej vöröshagyma
1 db kápia paprika
1 db leveskocka
175 g tejföl
1 teáskanál curry por
1 csipet chili
só ízlés szerint
1 ek napraforgó olaj
1 l víz
3 dkg sajt (reszelt)
5 dkg levesgyöngy (a tálaláshoz)
Elkészítési idő 45 perc
1. A megfőtt kukoricák szemeit, levágjuk, úgy hogy csak a szemeket vágjuk le. (A konzervet lecsöpögtetjük).
2. A hagymát és a paprikát apró kockákra vágjuk. Olajon pirítjuk. Hozzáadjuk a kukoricát, és tovább pirítjuk. Épp csak aranysárgára.
3. Megfűszerezzük a curryvel, chilivel, sóval. Felöntjük bő 1 liter vízzel. Beledobjuk a leveskockát.
4. Kb. 20 percig főzzük. A tűzről levéve botmixerrel simára turmixoljuk. Egy szűrőn leszűrjük.
Visszatesszük a tűzre, belekeverjük a simára kevert tejfölt. Egyet forralunk rajta, és kész is.
5. Reszelt sajttal vagy levesgyönggyel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése