Currys kukoricakrémleves



Hozzávalók 3 személyre:

140 g csemegekukorica

1 kis fej vöröshagyma

1 db kápia paprika

1 db leveskocka

175 g tejföl

1 teáskanál curry por

1 csipet chili

só ízlés szerint

1 ek napraforgó olaj

1 l víz

3 dkg sajt (reszelt)

5 dkg levesgyöngy (a tálaláshoz)

Elkészítési idő 45 perc

1. A megfőtt kukoricák szemeit, levágjuk, úgy hogy csak a szemeket vágjuk le. (A konzervet lecsöpögtetjük).

2. A hagymát és a paprikát apró kockákra vágjuk. Olajon pirítjuk. Hozzáadjuk a kukoricát, és tovább pirítjuk. Épp csak aranysárgára.

3. Megfűszerezzük a curryvel, chilivel, sóval. Felöntjük bő 1 liter vízzel. Beledobjuk a leveskockát.

4. Kb. 20 percig főzzük. A tűzről levéve botmixerrel simára turmixoljuk. Egy szűrőn leszűrjük.

Visszatesszük a tűzre, belekeverjük a simára kevert tejfölt. Egyet forralunk rajta, és kész is.

5. Reszelt sajttal vagy levesgyönggyel tálaljuk.

Megjegyzések