Duna hullám

 

Hozzávalók 24X36 cm-es tepsihez:

Tésztához: - 35 dkg finomliszt (Bl 55) - 25 dkg puha vaj vagy margarin - 20 dkg cukor - 6 db tojás ( L - es) - 1 csomag sütőpor - 2 dkg cukrozatlan kakaó - 50 ml tej - csipet só - 35 dkg magozott meggy - 1 csomag vaníliás cukor Sütés: alsó + felső 180 fok kb.:25 perc Krémhez: - 700 ml tej - 2 csomag vaníliás pudingpor - 1 csomag vaníliás cukor - 20 dkg puha vaj vagy margarin - 18 dkg porcukor Tetejére: - 20 dkg tejcsoki - ha hígítani kellene, akkor 1-2 evőkanál olajjal lehet.

1. A vajat, a cukrot és a tojásokat habosra verem, hozzá adom a lisztet, a sót és a sütőport, majd összekeverem. Az így kapott tésztát ketté választom.

2. A tészta első felét kivajazott, kilisztezett tepsibe átteszem, elegyengetem.

3. A tészta második feléhez hozzá adom a kakaót és a tejet, elkeverem, majd a tepsibe az előző tésztarész tetejére teszem.

4. A meggyet vanilincukorral megszórom, majd elegyengetve ráteszem a tésztára.

5. A tepsi tartalmát 180 fokon 20-25 percig sütöm, fogpiszkáló teszttel ellenőrzöm.

6. A 7 dl tej egy harmadával összekverem a pudingport, majd a maradék kétharmaddal együttesen pudingot főzök belőle kevés cukor  hozzáadásával.

7. A vajat, a cukrot és a vaniliás cukrot habbá verem, majd a kihült pudinggal elkeverem, és a megsült és kihült sütemény tetejére egyenletesen elkenem. Majd legalább 30 percre a hűtőbe teszem. 

8. Tejcsokit a mikróban apránként (30-40 mp-enként kivéve a mikróból és elkeverve) felolvasztom, majd gyorsan (még az újradermedés előtt) felkenem a süti tetejére, amit fogyasztásig visszateszek a hűtőbe.

Videó itt: https://youtu.be/7XDwjuL4Ujc

Megjegyzések