Hozzávalók 4 személyre:
800 g burgonya
8 szelet bacon
1 közepes fej lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
3 ek tejföl
szerecsendió ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
1.5 l víz
Elkészítési idő: 35 perc
A bacon szeleteket az edényben, amiben készítjük majd a levest megpirítjuk, és papírtörlőre kiszedjük.
A lilahagymát felaprítjuk, és a zsírban üvegesre pirítjuk. Ezutánhozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, néhány pillanatig együtt forgatjuk, majd beletesszük a felkockázott krumplit.
Felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy éppen ellepje, beletesszük a babérlevelet, lefedjük, és puhára főzzük.
Ha kész, kivesszük a babérlevelet, botmixerrel pürésítjük.
Hozzáadjuk a tejfölt, reszelünk bele szerecsendiót, borsot, ha kellsózzuk, és hígíthatjuk még forró vízzel. Újbólösszeforraljuk.
Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálalhatjuka ropogós bacon chips-szel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése