Krumplikrémleves bacon chips-szel

 



Hozzávalók 4 személyre:

800 g burgonya

8 szelet bacon

1 közepes fej lila hagyma

1 gerezd fokhagyma

1 db babérlevél

3 ek tejföl

szerecsendió ízlés szerint

fekete bors ízlés szerint

só ízlés szerint

1 csokor petrezselyem

1.5 l víz

Elkészítési idő: 35 perc

A bacon szeleteket az edényben, amiben készítjük majd a levest megpirítjuk, és papírtörlőre kiszedjük.

A lilahagymát felaprítjuk, és a zsírban üvegesre pirítjuk. Ezutánhozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, néhány pillanatig együtt forgatjuk, majd beletesszük a felkockázott krumplit.

Felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy éppen ellepje, beletesszük a babérlevelet, lefedjük, és puhára főzzük.

Ha kész, kivesszük a babérlevelet, botmixerrel pürésítjük.

Hozzáadjuk a tejfölt, reszelünk bele szerecsendiót, borsot, ha kellsózzuk, és hígíthatjuk még forró vízzel. Újbólösszeforraljuk.

Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálalhatjuka ropogós bacon chips-szel.

Megjegyzések