Minestrone leves

 


Hozzávalók 4 személyre:

1 közepes fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 db sárgarépa

1 kis db cukkini

2 közepes db burgonya

2 közepes szár halványító zeller

400 g konzerv paradicsom (hámozott)

4 dkg passzírozott paradicsom

100 g füstölt szalonna (húsos)

100 g parmezán sajt (frissen reszelt)

2 ek olívaolaj

bazsalikom ízlés szerint

oregánó ízlés szerint

bors ízlés szerint (frissen őrölt)

10 dkg spagetti tészta

1.5 l alaplé

Elkészítési idő 45 perc

1. A zöldségeket felaprítjuk tetszés szerint.

2. Az olívaolajon megpirítjuk a kis kockákra vágott szalonnát, hozzáadjuk az aprított hagymát, sárgarépát, szárzellert, krumplit, együtt pároljuk legalább 10 percig.

3. Ezután felöntjük 1,5 l erős húslével (lehetőleg marhahúslével), hozzáadjuk az áttört fokhagymát, cukkinit és a kettétört spagettit (én soha nem szoktam eltörni, ennél a levesnél kivéve), majd 5 perc után a paradicsompürét, a hámozott paradicsomot és a babot.

4. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal. Lassú tűzön addig főzzük, míg a spagetti meg nem puhul. Tálaláskor jó sok parmezán sajttal megszórjuk.

Megjegyzések