Hozzávalók 4 személyre:
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 kis db cukkini
2 közepes db burgonya
2 közepes szár halványító zeller
400 g konzerv paradicsom (hámozott)
4 dkg passzírozott paradicsom
100 g füstölt szalonna (húsos)
100 g parmezán sajt (frissen reszelt)
2 ek olívaolaj
bazsalikom ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
10 dkg spagetti tészta
1.5 l alaplé
Elkészítési idő 45 perc
1. A zöldségeket felaprítjuk tetszés szerint.
2. Az olívaolajon megpirítjuk a kis kockákra vágott szalonnát, hozzáadjuk az aprított hagymát, sárgarépát, szárzellert, krumplit, együtt pároljuk legalább 10 percig.
3. Ezután felöntjük 1,5 l erős húslével (lehetőleg marhahúslével), hozzáadjuk az áttört fokhagymát, cukkinit és a kettétört spagettit (én soha nem szoktam eltörni, ennél a levesnél kivéve), majd 5 perc után a paradicsompürét, a hámozott paradicsomot és a babot.
4. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal. Lassú tűzön addig főzzük, míg a spagetti meg nem puhul. Tálaláskor jó sok parmezán sajttal megszórjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése