Hozzávalók 6 darabhoz:
A tésztához:
15 dkg sárgarépa
13 dkg cukor
2 db tojás
10 dkg finomliszt
1 tk sütőpor (csapott)
1 tk szódabikarbóna (csapott)
1 csipet só
0.7 dl napraforgó olaj
1 tk fahéj (őrölt)
1 tk gyömbér (őrölt)
szegfűszeg ízlés szerint (őrölt)
A krémhez:
25 dkg mascarpone
10 dkg cukor
1 db citrom (leve és reszelt héja)
Elkészítési idő: 35 perc
Tészta:
A répát megtisztítjuk és lereszeljük.
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket egy tálban összekeverjük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a lisztes keveréket, és simára keverjük.
Ezután hozzákeverjük a lereszelt répát.
A masszát egyenlően elosztjuk a muffintepsi papírral kibélelt mélyedéseiben, és előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, egy lábasban hozzáadjuk a cukorhoz, és szirupot főzünk belőle (pár perc, míg a cukor teljesen el nem olvad).
Megvárjuk, míg a cukorszirup teljesen kihűl, és hozzákeverjük a mascarponéhoz. Ezt a citromos krémet a kihűlt muffinok tetejére kanalazzuk (a muffinok tetejét díszíthetjük megmaradt reszelt répával).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése