Répatorta muffin citromos krémmel

 



Hozzávalók 6 darabhoz:

A tésztához:

15 dkg sárgarépa

13 dkg cukor

2 db tojás

10 dkg finomliszt

1 tk sütőpor (csapott)

1 tk szódabikarbóna (csapott)

1 csipet só

0.7 dl napraforgó olaj

1 tk fahéj (őrölt)

1 tk gyömbér (őrölt)

szegfűszeg ízlés szerint (őrölt)

A krémhez:

25 dkg mascarpone

10 dkg cukor

1 db citrom (leve és reszelt héja)

Elkészítési idő: 35 perc

Tészta:

A répát megtisztítjuk és lereszeljük.

A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket egy tálban összekeverjük.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a lisztes keveréket, és simára keverjük.

Ezután hozzákeverjük a lereszelt répát.

A masszát egyenlően elosztjuk a muffintepsi papírral kibélelt mélyedéseiben, és előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez a citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, egy lábasban hozzáadjuk a cukorhoz, és szirupot főzünk belőle (pár perc, míg a cukor teljesen el nem olvad).

Megvárjuk, míg a cukorszirup teljesen kihűl, és hozzákeverjük a mascarponéhoz. Ezt a citromos krémet a kihűlt muffinok tetejére kanalazzuk (a muffinok tetejét díszíthetjük megmaradt reszelt répával).

Megjegyzések