Vasalt grillcsirke grillezett/párolt zöldséggel



Hozzávalók 2 főre: 

A csirkecombhoz:

500 g csirkecombfilé
nagyszemű só
őrölt tarka bors
50 ml olívaolaj

A párolt vagy grillezett zöldséghez:
negyed fej lila káposzta
1 fej hagyma
2 szál sárgarépa
3 db kaliforniai paprika ( kb. 500 g)
só (kb. 2 csipet)
1 fej lila hagyma
2 fej csiperkegomba
őrölt tarka bors
nagyszemű só
1 tk rozmaring
1 tk kakukkfű


Elkészítési idő: kb. 1 óra.
1. A csirkehúst bőrével lefelé egy deszkára helyezzük, majd nehéz súllyal kivasaljuk, összetörjük a benne lévő rostokat. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kanál olívaolajjal, és kicsit átmasszírozzuk. Ezután egy tálba tesszük, és öntünk még rá olívaolajat, hogy ne száradjon ki, és kicsit pácolódjon.


2. A párlásra vagy grillezésre szánt zöldégeket felaprítjuk, befűszerezzük, majd felrakjuk a grillre, vagy megpároljuk. 

3. A csirkecombot a bőrével lefelé tesszük a grillre, és 3-5 percenként többször átfordítva meggrillezzük.

A csirkecombot a grillzöldségekkel tálaljuk.














Megjegyzések