Hozzávalók 2 főre:
A csirkecombhoz:
500 g csirkecombfilé
nagyszemű só
őrölt tarka bors
50 ml olívaolaj
A párolt vagy grillezett zöldséghez:
negyed fej lila káposzta
1 fej hagyma
2 szál sárgarépa
3 db kaliforniai paprika ( kb. 500 g)
só (kb. 2 csipet)
1 fej lila hagyma
2 fej csiperkegomba
őrölt tarka bors
nagyszemű só
1 tk rozmaring
1 tk kakukkfű
Elkészítési idő: kb. 1 óra.
1. A csirkehúst bőrével lefelé egy deszkára helyezzük, majd nehéz súllyal kivasaljuk, összetörjük a benne lévő rostokat. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kanál olívaolajjal, és kicsit átmasszírozzuk. Ezután egy tálba tesszük, és öntünk még rá olívaolajat, hogy ne száradjon ki, és kicsit pácolódjon.
2. A párlásra vagy grillezésre szánt zöldégeket felaprítjuk, befűszerezzük, majd felrakjuk a grillre, vagy megpároljuk.
3. A csirkecombot a bőrével lefelé tesszük a grillre, és 3-5 percenként többször átfordítva meggrillezzük.
A csirkecombot a grillzöldségekkel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése